Kencing Kesihatan, Herba, dan Jangkitan Pundi Kencing

Kencing Kesihatan, Herba, dan Jangkitan Pundi Kencing

Jangkitan kencing dan lemah kawalan kencing penyakit dikenali agak pada masa-masa awal. Orang-orang Mesir awal, seperti yang dinyatakan dalam dokumen papirus, disyorkan rawatan herba untuk mengurangkan gejala kencing, walaupun tidak ada penerangan terperinci penyakit itu sendiri diberikan. Kedua-dua Rom dan perubatan Yunani digunakan teknik agak tidak seberapa dan tidak invasif diet yang baik itu, rehat di atas katil dan penggunaan herba narkotik. Orang-orang Yunani pergi lebih jauh daripada menyokong lithotomy untuk batu karang, bengkak bernanah, pengekalan dan catheterization.

Pada zaman pertengahan bagaimanapun, tidak ada kemajuan besar dalam pengetahuan klinikal dan saintifik sebab (s) penyakit. Terapi termasuk rehat di atas katil, pertumpahan darah, bekam, lintah dan pembedahan bukan anestetik.

Hari ini, ramai disintesis terapi herba dan semula jadi baru-baru ini adalah yang terdapat di pasaran. Dalam konteks ini menjelaskan bersama-sama ini beberapa daripada ekstrak herba semulajadi yang digunakan untuk merawat jangkitan kencing yang mungkin berasal dari pelbagai. Antara produk terbaik jualan dipasarkan yang diperoleh daripada herba, Cranberry, Goldenrod, Juniper, Marshmallow, akar anggur Oregon, Ursi dan Usnea liken.

Cranberry adalah pokok renek rendah berkembang keluarga rawa dengan daun keras dan astringen jus berries.The merah digunakan untuk rawatan jangkitan kencing. Ia mendakwa bahawa ekstrak jus mencegah lekatan E. coli bakteria untuk lapisan pundi kencing dan usus, sekali gus menghalang keupayaan mereka untuk menjajah dan menyebabkan jangkitan; iaitu ia mempunyai pencegahan, dan bukannya kesan penyembuhan pada jangkitan saluran kencing.

Goldenrod, Goldenrod digunakan untuk merawat keradangan saluran kencing. Ia menghalang pembentukan batu buah pinggang dan mempunyai kesan kuadratik digabungkan dengan kedua-dua antimicrobial dan anti-radang.

Juniper, Marshmallow adalah herba yg mirip semak (Althaea officinalis), empulur lembut yang digunakan untuk pengeluaran gelatin. Ia juga digambarkan untuk mengurangkan jangkitan kencing.

Usnea adalah spesies liken (keluarga, Parmeliaceae) dan Uvia, Ursi, Uva ursi (Arctostaphylos uva ursi) mempunyai diuretik semua, astringen dan antiseptik.

Penjualan produk terbaik herba ini sebagai tajaan altmedicine.about.com/ dipasarkan di bawah nama-nama perdagangan:

Best, Saw Palmetto Best Standardized Extract doktor

New Makanan Cranberry pekat

Sekarang Makanan, saw palmetto beri

Sekarang Makanan, sokongan Prostat,

Kesihatan dinamik, 100% tulen, Cranberry pekat,

Country Life, Biochem Saw Palmetto & Pygeum Extract,

Walaupun terdapat permintaan yang semakin meningkat dan penggunaan produk-produk herba berbanding ubat-ubatan sintetik, penjagaan dan berhati-hati perlu dijalankan terutamanya daripada kesan sampingan, yang tidak disiasat sepenuhnya. Kegagalan buah pinggang dan kerosakan yang lebih kepada buah pinggang boleh disebabkan juga.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar