Reiki Master Latihan

Reiki Master Latihan

Reiki Master Latihan boleh didapati dalam pelbagai bentuk, termasuk kursus latihan dalam talian sepenuhnya.

Sistem perubatan tradisional, yang dibangunkan pada tahun 1921 di Jepun, dan lukisan sepenuhnya kepada kaedah penyembuhan Cina purba, Reiki telah merebak di banyak tempat di dunia, dan menjadi lebih diterima sebagai satu bentuk penyembuhan tidak invasif.

Anda boleh mencapai pensijilan Master dalam proses tiga langkah. Kadang-kadang dipanggil hanya tahap I, II, dan III, atau asas, pertengahan, dan tahap master, Western Reiki adalah mudah untuk belajar, kerana ia lebih berdasarkan langkah-langkah penyembuhan yang ditetapkan. Versi tradisional lebih bergantung kepada gerak hati untuk peletakan tangan untuk rawatan tertentu. Matlamat mana-mana kursus latihan adalah untuk membawa anda melalui tiga peringkat.

Sudah tentu, matlamat utama adalah untuk menjadi seorang Reiki Master. Sebaik sahaja anda telah mencapai tahap yang anda mempunyai keupayaan untuk mengajar dan melibatkan diri dalam Reiki penyembuhan di peringkat tertinggi.

Pengasas Reiki, Dr Usui, kuat menegaskan bahawa setiap daripada kita mempunyai Sarjana dalam. Ia hanya mengambil masa melalui proses tiga peringkat, dengan bantuan seorang Reiki Master, untuk merealisasikan kuasa dalam diri kita.

Latihan Reiki akan membawa anda melalui langkah-langkah yang sesuai, dan juga memberikan attunement sesuai. Sama ada anda ingin membangunkan perniagaan penyembuhan, atau untuk mengajar, anda mesti melengkapkan langkah-langkah dalam latihan, dengan bimbingan seorang Reiki Master, untuk mencapai kemahiran yang sesuai, pensijilan, dan kelayakan.

Bagi sesetengah pemurni, terdapat satu tanda tanya yang besar tentang latihan Master dalam talian. Ia telah berjaya dilakukan sejak pengenalan internet, dan kini diterima secara meluas. Dan ini hanya masuk akal, kerana salah satu ciri-ciri Sarjana adalah keupayaan untuk melakukan penyembuhan jauh dan attunement.

Berapa lama latihan yang perlu diambil? Ada yang percaya ia perlu mengambil masa bertahun. Sudah tentu beberapa di antaranya orang-orang yang suka untuk mengenakan bayaran sehingga $ 10,000 untuk Reiki Master latihan, jadi ia adalah sangat banyak dalam kepentingan terbaik mereka untuk membuat ia kelihatan rumit dan memakan masa.

Itu bukan pandangan pengasas Reiki. Kerana kita semua mempunyai Ijazah Sarjana dalam diri kita menurut beliau, ia hanya memerlukan latihan yang betul, dipandu oleh seorang Pengajar, untuk melepaskan kuasa itu. Dengan struktur yang betul bagi kursus latihan Reiki, dan pengalaman yang betul di pihak yang Reiki Master, pensijilan boleh dicapai dalam masa dua hari.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar